Grundare av Samtalet

samtalscoach

Det här är jag, Elin (pronomen: hon) som grundade och driver Samtalet. Jag är förälder och gift med Alexander. Min man var med i en bilolycka 2005 och är förlamad från axlarna och ner. När vi träffades 2009 så såg jag inte hans funktionshinder, utan bara Han. 
Det var kärlek direkt. 1år senare var vi gifta och idag har vi en gemensam dotter tillsammans. Att leva som fru, assistent och med assistenter är inte lätt. Det är mycket som ska klaffa i ens vardag. Vägen har minst sagt varit krokig men vi har alltid följt samma spår tillsammans.  
Idén om att starta Samtalet har vuxit fram under en tid och jag har utbildat mig till Socialpedagog, Kognitiv beteendeterapeut och livscoach. Jag är sedan tidigare utbildad undersköterska. 
Jag har alltid haft en brinnande intresse för psykisk hälsa, hur människor fungerar och hitta lösningar. Kärnan i Samtalet är för människor med funktionsvariationer , anhöriga och personer i deras närhet samt HBTQI-personer.


Ta hand om erföreläsningar

Föreläsningar

Jag berättar ur mitt perspektiv hur livet påverkas som anhörig vid funktionsvariationer och hur psykisk ohälsa påverkar oss.

 
livet som anhörig
psykisk ohälsa